ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Рекордьорът с шест трофея в турнира Севиля разби Манчестър Юнайтед с 2:0 на своя "Рамон Санчес Писхуан" и с общ резултат 5:2 се класира за 1/2-финалите на Лига Европа. Юсеф Ен-Несири (8, 81) и Лоик Баде (47) вкараха головете, с които андалусци елиминираха "червените дяволи".

След динамично начало на високо темпо още в 8-ата минута Хари Магуайър направи непростима грешка и подари първия гол на домакините. Топката беше върната към вратаря Давид де Хеа, който подаде към капитана на „червените дяволи“ и английският национал сбърка, а Ерик Ламела пресече и Юсеф Ен-Несири се озова сам срещу Де Хеа, за да прати топката в в долния десен ъгъл на вратата за 1:0.

В средата на първото полувреме Антони получи на границата на наказателното поле и стреля, но в тялото на Марсел Забитцер, а топката стигна до свободния Аарън Уан-Бисака, който стреля по земя и Боно спаси. Малко след това андалусци бяха близо до нов гол. Неманя Гудел центрира и Ен-Несири надскочи Магуайър, а Де Хеа спаси и не позволи на Лукас Окампос да направи добавка от близко разстояние. Последваха пропуски на Каземиро за гостите и Ерик Ламела за домакините, а в 40-ата минута Маркос Акуня получи отляво и със страхотен пас намери непокрития Лукас Окампос, който с техничен удар в близкия ъгъл преодоля Де Хеа. След намеса на ВАР попадението не беше зачетено заради тънка засада на Акуня.

В добавеното време на първата част Каземиро опита удар от далечно разстояние. Получи се коварен рикошет. Ясин Боно обаче внимаваше и успя да избие в корнер. В ответната атака Иван Ракитич отправи мощен шут и Каземиро застана на пътя на топката.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Две минути след почивката Иван Ракитич центрира от корнер, а Лоик Баде скочи високо и отклони с рамо топката, след което тя срещна напречната греда и тупна зад голлинията за 2:0. В 51-ата минута Иван Ракитич опита центриране I траекторията на топката бе коварна, а Де Хеа нямаше добра видимост, защото пред него беше Каземиро, но все пак в последния момент реагира и изби в корнер. След неговото изпълнение топката се озова в Лукас Окампос, който беше непокрит в наказателното поле и Де Хеа спаси с крак. Получи се суматоха и съдията отсъди нарушение в полза на гостите.

В 63-тата минута Каземиро отправи удар пред дъгата на наказателното поле, а Боно не рискува и боксира. Минутка по-късно Вут Вегхорст шутира в тялото на Гудел. В 72-рата минута Юнайтед получи пряк свободен удар фронтално срещу вратата на Боно, а след шута на Кристиан Ериксен топката прелетя близо до десния страничен стълб.

В 81-ата минута нова кошмарна грешка в защитата на Юнайтед уби интригата. Ен Несири беше потърсен с дълго подаване зад защитата на гостите. Давид де Хеа излезе да пресече подаване, но го направи много нескопосано и на практика спря топката за Ен-Несири, който вкара на празна врата за 3:0. До края гостите не успяха да вкарат дори почетен гол.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК