Севиля се подхлъзна у дома и завърши 0:0 с Реал Сосиедад в мач от 29-ия кръг на испанската Ла Лига.

Първата по-сериозна опасност в мача бе в 40-ата минута пред вратата на Севиля, когато Александър Сьорлот отправи хубав удар, но топката рикошира в негов съотборник и излезе в аут.

Реал Сосиедад бе много близо до това да поведе в резултата в 68-ата минута, когато Порту стреля с глава, но топката се отклони от лявата греда на вратата на Марко Дмитрович, който няколко секунди по-късно спаси удар на Давид Силва. 

В 74-ата минута Аднан Янузай пропусна страхотна възможност да вкара с глава, а секунди след това Давид Силва отправи много опасен удар и топката се спря в напречната греда.

Най-доброто положение на Севиля се откри в 79-ата минута пред Ерик Ламела, но след удара му топката премина встрани от вратата на Алекс Ремиро. Домакините можеха да стигнат до победата в 90-ата минута, когато Гонсало Монтиел бе оставен непокрит в наказателното поле на Реал Сосиедад, но не намери целта.

Андалусийци записаха четвърто равенство в последните си пет мача в Ла Лига и все още са втори с 57 точки, като изостават на 9 от лидера Реал (Мадрид), който има домакинство срещу Барселона. Реал Сосиедад е шести с 48 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА