Всички във Вердер Бремен очакват с нетърпение утрешния последен финал за Купата на УЕФА срещу украинския Шахтьор Донецк, като капитанът Франк Бауман ще бъде на линия и ще започне като титуляр.

“Спечелването на УЕФА Къп е нещо особено, тъй като става въпрос за международен трофей. Този мач изключително важен за нас. Евентуалното спечелване на трофея ще бъде по-значимо и спечелването на дубъла ни през 2004 година (б.а. тогава Вердер става шампион на Германия и печели Купата на страната”. Няма никаква нервност в тима. Очакваме с нетърпение мача на всички мачове за нас”, заяви Шааф на пресконференцията преди утрешния последен финал за Купата на УЕФА, след като от догодина този турнир се трансформира в Лига Европа.

“Мотивирани сме изключително много. Ще направим добър мач и се надявам, че ще спечелим”, заяви пък перуанският нападател Клаудио Писаро.

“Много искаме да спечелим този невероятен трофей. С една победа утре бихме могли да спасим сезона поне наполовина. С една титла всяка серия е успешна”, допълни пък друг играч на “бременските музиканти” Торстен Фрингс, който въпреки проблемите си в слабините заедно с капитана Франк Бауман ще бъдат готови за игра утре на “Кемал Ататюрк” в Истанбул.

“Ще дам всичко от себе си извън терена, за да спечели моят отбор”, каза пък наказаният бразилски плеймейкър Диего, който от трибуните утре ще стиска палци на съотборниците си от Вердер. Новини около трансфера на бразилеца в Ювентус също нямаше днес. “Няма какво да съобщим в тази насока”, сподели мениджърът на Вердер Клаус Алофс. /БЛИЦ