Халфът на Реал (Мадрид) Шаби Алонсо сподели своите притеснения, че нещата в отбора не вървят на добре. Първо бе загубата в гостуването на Леванте (0:1), а вчера бе спечелена само точка след 0:0 при визитата на Расинг (Сантандер). Въпреки това испанският национал е убеден, че “кралският клуб” скоро отново ще се върне на пътя на успехите.

“В момента нямаме инерция. Имаме обаче време да променим това. Всички трябва да работим за общата цел на тима”, заяви Шаби Алонсо пред официалния сайт на “кралския клуб”.

“Мачовете срещу Расинг и Леванте бяха различни. Но и двата съперника играха добре, а ние не. Доста трудно създаваме голови положения. Футболът не е наука. Понякога си по-добър от съперника, но ние бива да се предаваме точно сега. Сезонът е дълъг и има още много мачове”, допълни халфът.

За предстоящото домакинство срещу градския съперник и новак Райо Валекано в събота от 21:00 часа Алонсо коментира: “Най-важното е да спечелим в събота. Райо е тежък съперник, но не бива да си позволяваме повече грешки”, завърши испанският национал.

Със 7 точки от 4 мача Реал (Мадрид) е на седмо място във временното класиране. /БЛИЦ