Старши треньорът на Байер (Леверкузен) Шаби Алонсо посочи Байерн (Мюнхен) за топ фаворит за титлата в Бундеслигата преди началото на новия сезон. Шампионът Байер ще гостува на Борусия (Мьонхенгладбах) в петък вечер в първия мач от първия кръг на шампионата.

Алонсо заяви пред журналистите, че историческият минал сезон, в който неговият тим остана непобеден за първата си титла на Германия, а спечели и Купата на страната, "не значи абсолютно нищо".

"Ние не сме в ролята на фаворит. Това за мен е Байерн", каза наставникът на Байер за баварците, които ликуваха с предишните 11 години в Бундеслигата преди да завършат на трето място през миналия сезон.

"Искаме да започнем добре новия сезон. Нашата цел е да останем в топ 4", добави Шаби Алонсо.

Отборът от Леверкузен няма загуба от Борусия (Мьонхенгладбах) вече девет мача, а последната загуба им загуба в лигата датира от май 2023 година в края на сезона.

Байер е добре подготвен, след като спечели Суперкупата на Германия в събота, когато се наложи над вицешампиона Щутгарт.

"Има огромно вълнение да играем отново в Бундеслигата. Миналото си е минало. Можем са говорим само за това, което ни предстои. Знаем, че всеки мач е труден и очакваме подобно нещо още от утрешния старт", добави Алонсо, в чийто състав няма проблеми с контузени.

Испанецът добави, че е решил кой ще бъде на вратата срещу Борусия (Мьонхенгладбах), но не го разкри. Лукас Храдецки игра в двубоя за Суперкупата и пазеше в мачовете от Бундеслигата през миналия сезон, а Матей Ковар беше използван за турнира за Купата на Германия.