Босовете на полуфиналиста в Шампионската лига и десети в Бундеслигата Шалке 04 вече започнаха с търсенето на заместник на вратаря Мануел Нойер, който заяви, че е взел окончателно решение за бъдещето си. По всяка вероятност националът на Германия ще пази от следващия сезон на вратата на Байерн (Мюнхен), след като президентът на баварците Ули Хьонес потвърди, че е запознат с решението на 25-годишния Нойер, но с усмивка на лицето не пожела да го коментира.

Според “Билд” Шалке 04 си е набелязал вратаря на Хановер 96 Рон-Роберт Цийлер и стража на Фрайбург Оливер Бауман. 22-годишнивят Цийлер има контракт с “червените” до лятото на 2012 година, докато 20-годишният Бауман е обвързан с Фреайбург до 2014 година. Изданието не изключва възможността и младия вратар на Байерн Томас Крафт, който пази за баварците през по-голямата част на пролетния полусезон, да акостира в Гелзенкирхен. Неговият контракт с Байерн изтича и той може да премине в лагера на “миньорите” като свободен агент.

В същото време Шалке 04 ще иска минимум 20 милиона евро за Нойер, чийто договор изтича през лятото на 2012 година. От Байерн обаче не са склонни да платят подобна сума за вратаря, така че предстоят дълги преговори между двата клуба. /БЛИЦ