Дани Дринкуотър, печелил титлата в Англия с Лестър през 2016 година, сложи край на кариерата си само на 33.

„Искам да обявя своето оттегляне от професионалния футбол. Дълго време съм извън терена. Мисля, че начинът, по който футболът замря за мен, определено помогна да взема решението. Ако играех седмица след седмица и трябваше да спра поради контузия или възраст, щеше да е по-трудно“, каза Дринкуотър.

Дани е юноша на Манчестър Юнайтед,откъдето през 2012 година Лестър го купува срещу 750 хиляди паунда. В периода си като футболист на „червените дяволи“ Дринкуотър не изиграва нито един мач за първия отбор, като е бил преотстъпван на Хъдърсфилд, Кардиф, Уотфорд и Барнзли.

През 2019 година Дани осъществява трансфер на стойност 35 милиона паунда от Лестър в Челси, но не успя да се утвърди в състава на лондонския гранд. Следват периоди под наем в Бърнли, Астън Вила, Касъмпаша и Рединг, а от 2022 година Дринкуотър не е играл в официален мач.

„Имам проблеми с психичното здраве от 2019. Баба ми и дядо ми починаха, баща ми беше диагностициран с левкемия, загубих кучето си и се пропих. Направих голяма грешка. Борих се за попчителството на сина ми. Бях изгубен. Когато футболът ти върви, всичко останало изглежда по-лесно“, разкри душата си преди година Дринкуотър пред „SkySports“.