Рекордьорът с 13 европейски клубни титли Реал (Мадрид) се спаси от втора поредна загуба в Шампионска лига, след като измъкна 2:2 при визитата си на Борусия (Мьонхенгладбах) в мач от група B на турнира. В другия мач по-рано Шахтьор (Донецк) и Интер завършиха 0:0 в Киев.

В началото на мача Реал имаше инициативата, но трудно преодоляваше добре подредената защита на Гладбах. Пропуски за гостите направиха Бензема и Кроос, а "жребчетата" атакуваха рядко, но по отличен начин. Те поведоха с гол на Маркус Тюрам (33) след извеждащ пас на Аласан Плеа възползвал се от грешка на Рафаел Варан. Попадението бе разгледано с ВАР и все пак зачетено. До края на полувремето Реал натискаше, но така и не успя да създаде нещо сериозно.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Минути след почивката Марко Асенсио шутира силно, но в лявата греда. После и удар на Винисиус Жуниор не попадна в целта, а  Маркус Тюрам (58) направи кошмара на „кралете“ пълен с втория си гол в мача. Последваха пропуски на Плеа и Щиндъл за домакините, които не успяха да решат нещата в своя полза и съжаляваха в края на срещата. Карим Бензема (87) върна надеждите на Реал с гол за 2:1, а асистиралият му Каземиро (90+3) донесе точката за играчите на Зинедин Зидан след подаване на Серхио Рамос.

Така Реал спечели първа точка, но остава последен в групата, в която лидер е Шахтьор с 4 пред Мьонхенгладбах и Интер с по 2.

Борусия (Мьонхенгладбах) – Реал (Мадрид) 2:2
1:0 Маркус Тюрам (33), 2:0 Маркус Тюрам (58), 2:1 Карим Бензема (87), 2:2 Каземиро (90+3)

Борусия (Мьонхенгладбах): Зомер, Бенсебайни, Елведи, Гинтер, Лайнер, Крамер, Хофман, Нойхаус, Щиндъл (79-Волф), Плеа (79-Емболо), Тюрам (71-Херман)

Реал (Мадрид): Куртоа, Менди, Варан, Рамос, Васкес, Валверде, Каземиро, Кроос (71-Модрич), Асенсио (84-Родриго), Винисиус (70-Азар), Бензема

Мьонхенгладбах (Германия), стадион "Борусия Парк"
Съдия: Орел Гринфелд (Израел)
Жълти картони: Щиндъл (Гладбах); Каземиро (Реал)

КЛАСИРАНИЯ В ГРУПИТЕ НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!