Шампионът на Германия Байерн (Мюнхен) започна новия сезон в Бундеслигата с разочароващо 2:2 срещу Херта у дома. Така баварците прекъснаха серията си от седем поредна успеха в първия кръг за кампанията.

Домакините натиснаха още в началото и успяха да открият резултата 24-ата минута. Роберт Левандовски се разписа и стана автор на първия гол за сезона. 

Гостите стигнаха до шокиращ обрат само в рамките на три минути, като се възползваха от разсеяната игра на баварците в защита. Изравнителният гол отбеляза Лукебакио, който получи топката около центъра, напредна, избра си позиция и стреля. Топката се отби в гърба на Ибишевич и смени траекторията си, за да попадне във вратата. Само 3 минути по-късно обратът стана факт, след светкавична атака. Вратарят на Херта прати топката в игра, тя попадна у Ибишевич, който изведе Груич сам в наказателното поле и той не сбърка за 2:1. 

Winbet - на един клик разстояние! (18)

През второто полувреме се игра почти само пред вратата на Херта, но Байерн успя да стигне само да изравнително попадение, което дойде от дузпа. Тя бе отсъдена след намесата на ВАР, а нарушението бе абсолютно безсмислено. Груич събори в наказателното поле Левандовски, а играта дори не бе близо до тях. Полякът реализира дузпата и изравни.

До края шампионите имаха поне три чисти голови положения, но не успяха да стигнат до победата.