Испанският национал и халф на Барселона Шави Ернандес е имал словество спречкване с Жозе Моуриньо след загубата на каталунците с 1:3 от Интер в първи полуфинален мач от Шампионската лига. Шави обявил, че “нерадзурите” през целия мач са били подкрепяни от португалския съдия Олегарио Бенкуеренса, който е сънародник на Специалния.

“Трудно е когато един отбор, който не е свикнал с пораженията загуби мач. Аз съм същият. Подобно поведение е характерно за отборите и хората победители”, бе коментарът на Моуриньо за случилото се в тунела.

Освен Шави и неговите съотборници Педро Родригес и Жерар Пике се оплакаха от съдийските аванти в полза на италианските шампиони. Двамата имат претенции за втория и третия гол на Интер, както и за неотсъдена дузпа срещу Даниел Алвеш.

“Видях повторението по телевизията и на всички е ясно, че голът на Милито е от засада. Попадението на Майкон дойде след фаул срещу Меси. Съдиите не дадоха в наша полза нито една спорна ситуация. Надявам се на реванша да има безпристрастен съдия. Иначе Интер познава нашата игра, те знаеха как да ни спрат и доминираха в мача”, заяви Пике пред в. “Спорт”.

“Съдията не се справи добре с мача. Прекалено много накъсваше играта и това е срамна постъпка от негова страна”, оплака се Педро Родригес пред в. “Ас”./БЛИЦ