Манчестър Сити посреща Челси в дербито на втория кръг на английската "Висша лига".
 
Двубоят е от 18:00 часа наше време на "Емиратс", но освен сериозна битка на терена, погледите ще бъдат отправени и към резервните скамейки на двата тима.
 
Един срещу друг се изправят старите познайници Мануел Пелегрини и Жозе Моуриньо, които имат закачка още по време на престоя си в Испания.
 
Португалецът тогава захапа Пелегрини като му се присмя, че след уволнението от Реал е поел отбор като Малага, а не някои гранд. Чилиецът пък отвърна години по-късно като определи играта на Челси като такава на малко отборче, което се стреми единствено да се защитава.
 
В навечерието на днешния сблъсък Моуриньо призна, че не си говори с Пелегрини, но призна, че ще го поздрави, ако го види на улицата.
 
"Нямам телефонния му номер и не мисля някога да му се обадя. Все пак не бих го подминал на улицата. Ще го питам как е", заяви Моуриньо, който има 7 победи, 3 равенства и само две загуби срещу Пелегрини. Чилиецът пък бе далеч по-дружелюбно настроен и заяви пред медиите, че въпреки разногласията с Моуриньо, винаги е готов да стисне ръката му.
 
Освен заради Моуриньо, всички погледи ще бъдат отправени към пейката на Челси и заради физиотерапевтът Ева Карнейро. Хубавицата бе обект на бурна атака от Моуриньо след битката със Суонзи (2:2), а португалецът й забрани да присъства на срещите на "сините".
 
Преди дни Специалния опита да потуши скандала като каза, че разполага с най-добрия медицински щаб в света.
 
На Острова са разделени в очакванията си за Карнейро, като според някои тя ще бъде върната на работа, но според други се чувства обидена и няма да приеме.