Съперникът на „Ботев“ (Пловдив) в третия квалификационен кръг на Лига Европа Щутгарт се изправи пред непреодолими кадрови проблеми преди двубоя в Бургас, който ще се играе в четвъртък от 20:30 часа.

Петима футболисти на гостите са твърдо аут от сблъсъка. След днешната тренировка на тима стана ясно, че новите попълнения Марко Рохас и Серджан Сарарер, както и Кристиан Гентнер, Мартин Харник и Патрик Функ няма да пътуват за България поради контузии.

Австрийският национал Мартин Харник не е възстановен от контузия на хълбока. 26-годишният нападател може да не играе и в реванша, тъй като според прогнозите ще пропусне началото на сезона в Бундеслигата на 9 август. Треньорът на швабите Бруно Лабадия се оплака, че Георг Нийдермайер, Александру Максим, Патрик Функ и Серджан Сарарер имат мускулни проблеми. Халфът Марко Рохас е със счупен крак, а Тунай Торун има болки в гърба. Норвежкият нападател Мохамед Абделауе лекува разтежение.

Първият мач в четвъртък пък може да бъде наблюдаван по TV7, както и по Евроспорт 2. Срещата-реванш ще бъде предавана пряко по Sport1 от 21.20 часа.