Нападателят на Манчестър Юнайтед Федерико Македа е пред трансфер в Щутгарт. Италианецът очевидно няма да получи шанс дори да седи на пейката през този сезон. 21-годишният италианец ще бъде пратен под наем. През миналия сезон той беше преотстъпен на Куинс Парк Рейнджърс.

След трансфера на Робин ван Перси и неговата врата за първия отбор се затвори. Той дори не е четвърти избор на сър Алекс Фъргюсън. Както е известно, заради случващото се на "Олд Трафорд" се очаква всеки момент и Димитър Бербатов да смени клуба си, където най-после да получи поле за изява.

Отбори от Примера дивисион и Серия “А” също имат интерес към италианеца, чийто договор изтича през юни 2014, но немците са с най-големи шансове да привлекат 21-годишния футболист.

"Ние сме в напреднала фаза с Щутгарт. Преговорите вървят добре“, разкри агентът Джовани Биа. Македа се присъедини към Юнайтед през 2008-а и имаше страхотна роля в спечелването на титлата през 2009-а като вкара победен гол в добавеното време срещу Астън Вила, но така и не успя да се наложи и бе отдаван под наем в Сампдория и КПР.