Пари Сен Жермен може и знае как да вземе звездата на Барселона Неймар без да предизвика санкция от УЕФА. Това обяви отговорникът по финансовия феърплей в УЕФА Андреа Траверзо, който следи отблизо сделката за бразилеца. От ПСЖ обещаха да извадят 222 милиона за нападателя, но освен тях, ще трябва да предвидят и суми за бонуси и данъци по сделката.

"“ПСЖ ще трябва да внимава много повече сега, защото вече веднъж беше наказан за нарушаване на финансовия феърплей. Второ наказание за такова нещо може да бъде дори изваждане от евротурнирите. ПСЖ вече не са под мониторинг, но това не означава, че могат да правят каквото си искат. Те трябва да се съобразяват с феърплея, както всички останали тимове в Европа. Най-важното е да покажат, че могат да имат бюджет с по-малко от 30 милиона загуби годишно в следващите три години. Не трябва да забравяме, че може пък да планират да продадат двама-трима играчи, накрая ще видим. Мисля, че са си направили много добра преценка. 

Отбори, които досега не са били наказвани, могат да си позволят повече финансови загуби, но ПСЖ не е сред тях и трябва да се придържа към въпросните 30 милиона. Третираме всички клубове по еднакъв начин, например, Интер и Рома също бяха наказани, а и няколко по-малки отбора в Турция. ПСЖ обаче вече знае много по-добре правилата в сравнение с преди години, когато тъкмо ги въвеждахме, така че не очаквам да направят грешка. Разбирам обаче също така защо много хора си задават въпроса как може да се случи този трансфер”, коментира Траверзо пред "Екип".