Шефът на Борусия (Дортмунд) Ханс-Йоахим Вацке отдавна критикува РазенБалшпорт (Лайпциг), но никога до момента не е бил толкова остър срещу тима, който се представя сензационно от началото на сезона и в момента е с равен брой точки с лидера Байерн.

„В техния случай няма никаква футболна основа, никаква традиция или история. Абсолютно нищо! Има и други клубове, чието финансиране е напълно свързано с фирми. Такива са Хофенхайм или Волфсбург, но при тях има някаква репутация, нещо в миналото. Лайпциг обаче играе футбол само за да върви продажбата на енергийни напитки“, обяви Вацке пред „Билд“.

Изпълнителният директор на „жълто-черните“ счита, че РазенБалшпорт (Лайпциг) дава лош пример, който може да унищожи футболната култура на Германия. РазенБалшпорт беше критикуван, че не позволява на своите фенове да станат членове на клуба, а за това право изисква от желаещите такса от 25 000 евро. Това беше част от причините, които забавиха за известно време издаването на лиценз за Бундеслигата.

„Обичайният немски фен по традиция допринася за работата на клуба, тъй като се чувства като част от него, като човек от управлението. Именно по този начин работи членството в клуба. Това различава германските привърженици от тези в Англия, които са само консуматори на продуктите на техните клубове. Ние имаме една близост с нашите фенове, която е ценна. Такова нещо няма в Лайпциг, където мислят само за приходи“, допълни Вацке.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА