Германският национал и защитник на Байерн Матс Хумелс оприличи новака и основен преследвач на баварците РБ Лайпциг на Борусия (Дортмунд) от ерата на Юрген Клоп. Бранителят напусна вестфалци в края на миналия сезон и се завърна в родния си клуб Байерн.

„Ако погледнем точките, РБ Лайпциг е кандидат за титлата. Впечатлен съм от всичко видяно до момента от РБ Лапциг. Те играят много офанзивно, защитават се много добре като отбор и имат индивидуалната класа, от която се нуждаеш. Ние имахме подобна в Дортмунд и станахме два пъти шампиони", сподели Хумелс.

"До момента спечелихме 24 точки, което не е лошо представяне. Все пак мога да кажа, че все още не играем достатъчно доминиращо над съперника, както го правеше Байерн в последните години", коментира бранителят и състоянието на Байерн.

"Две дербита, за които се радваме. Ако излезем от тези мачове с 4 или 6 точки, може да говорим за много добър старт на сезона. Но първо трябва да ги спечелим", заяви защитникът за предстоящата визита на Борусия (Дортмунд) и мача с Байер (Леверкузен) след това.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА