Президентът на Сантос Луиш Алваро Рибейро де Оливейра няма лесно да се раздели със звездата на отбора Неймар. Бразилският нападател продължава да впечатлява с изявите си, като последният му бум беше в контролата с Шотландия. Неймар вкара и двата гола за крайното 2:0.
 
Босът на Сантос заяви, че ако 19-годишният младок иска да стане легенда, не трябва да напуска. В Англия вече написаха, че Роман Абрамович е готов с 30 милиона паунда, за да доведе голмайстора в Челси. На опашката са още Барса, Реал (Мадрид), Манчестър Юнайтед и Милан. В Сантос обаче ще настояват за максимално висока сума.
 
"Да играеш в Англия, не е като да играеш в Сантос. Много по-зле е, защото климатът и стилът на игра са съвсем различни и Неймар не е свикнал с това. Той си има цена и аз няма да го продам лесно.
 
Ние демонстрирахме, че можем да го развием като футболист, който съчетава най-доброто от бразилския футбол. Неймар ще стане ключов футболист за националния отбор на Бразилия и ще влезе в историята. Очаквам да стане голяма звезда на световния футбол и дори може би да бъде избран за най-добрия в света, играейки в Бразилия. Това не се е случвало от дните на Пеле, но той има страхотен шанс да го постигне. Та даже и да задмине Краля", заяви Рибейро де Оливейра.

Неймар е роден на 5 февруари 1992 година Можи дас Крузис и е в Сантос още от детските си години.