ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Президентът на УЕФА Александър Чеферин изригна гневно срещу клубовете от Саудитска Арабия, които вече привлякоха няколко звезди на европейския футбол, начело с Кристиано Роналдо и Карим Бензема.

Очаква се до края на трансферния прозорец и други да бъдат изкушени, което няма как да не се отрази на европейския футбол.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Чеферин обвини Саудитска Арабия, че не влага пари в школи и терени, а търси лесен път към успеха по подобие на инвестициите в Китай преди години, който не доведоха до нужните резултати.

"Това е грешка за футбола в Саудитска Арабия. Защо това е проблем за тях? Защото те трябва да инвестират в академии, трябва да доведат треньори и да развиват свои собствени играчи. Системата за закупуване на играчи, които почти приключиха кариерата си, не е системата, която развива футбола. Грешката беше подобна и в Китай, когато доведоха играчи, които са в края на кариерата си.  Не става дума само за пари, а най-силните първенства и турнири са в Европа. Не сме изгубили водещите ни футболисти. Те отиват на друго място в края на кариерата си, за да изкарат още пари", заяви Чеферин в неделя, цитиран от световните агенции.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!