Украинската футболна легенда Андрий Шевченко се прибра в родината си и стана първият посланик на платформата за набиране на средства UNITED24, стартирана от президента на Украйна Владимир Зеленски.  Двамата се срещнаха лично, а Шевченко призова всеки да дари средства.

"За да се срещна със Зеленски лично преодолях пътя от Лондон до Киев. Щастлив съм, както винаги, да бъда тук, у дома.

Представлявам Украйна на международната футболна арена от много години. Но днес, когато страната ми страда от война, моят приоритет не е футболът, а помощта за Украйна. Насърчавам ви да дарите. Всички средства ще бъдат незабавно изпратени по сметките на Националната банка на Украйна - можете да дарите, за да спасите нечий живот, като дарите за медицински нужди или да възстановите детска градина или мост.

Всеки принос е безценен, защото Русия е разрушила над 7000 сгради, хиляди километри пътища и убива украинци всеки ден. Благодаря на президента на Украйна за доверието и тази голяма чест. И благодаря на всеки един от вас за участието! Каня ви да допринесете за победата на Украйна. В победата на свободата, в победата на свободния свят", гласи посланието на Шевченко в социалните мрежи.