Мениджърът на Челси Карло Анчелоти обмисля да напусне клуба, след като призна, че вече не държи контрола върху своя собствен отбор. Новината съобщава в днешния си брой английският таблоид “Сън”. Италианецът се е свързал с Асоциацията на мениджърите в Англия, за да обсъди правната страна на евентуална оставка. Наставникът бе много разочарован след загубата от Бирмингам, а още преди това бе разстроен заради освобождаването на асистента му Рей Уилкинс, и привличането на Майкъл Еменало за негов заместник.

“Анчелоти твърди, че се чувства като технически директор, а не като човек като Сър Алекс в Манчестър Юнайтед”, пише “Сън”.

“Сравнявате ме с Фъргюсън, но ние заемаме различни постове. Фъргюсън има пълен контрол над тима си. Аз просто давам на играчите си технически насоки. Това е. ОК?,” са били думите на Анчелоти, цитирани от таблоида.

От клуба още вчера не скриха, че Анчелоти е нает да бъде треньор, а не мениджър, и той трябва да е доволен от това. Според „сините” шефове, италианецът е бил доволен от тази вид дейност в Милан, където останалите въпроси се движат от Адриано Галиани и Силвио Берлускони./БЛИЦ