Челси загуби изненадващо от Нотингам с 0:1 в мач от четвъртия кръг на английската Висша лига.

Единственото попадение в срещата бе дело на новото попълнение на гостите Антони Еланга (49). Домакините отправиха над 20 удара по посока на противниковата врата, но това не доведе дори до изравнителен гол.

В 84-ата минута Николас Джаксън можеше да възстанови паритета, когато се оказа на правилното място в правилния момент, за да засече рикоширала топка в наказателното поле на Нотингам Форест, но ударът му не бе точен.

Тиаго Силва се опита да изненада Мат Търнър в 87-ата минута с удар от средна дистанция, но американският национал се разтегна и направи феноменално спасяване, с което съхрани аванса на своя тим.

След този успех Нотингам събра актив от 6 точки, заемайки 9-о място във временното класиране във Висшата лига, докато Челси остава 4 пункта в актива си на 11-а позиция.

В същото време Тотнъм спечели категорично с 5:2 гостуването си на Бърнли „Шпорите“ бяха принудени да правят обрат, след като в самото начало получиха попадение, дело на Лайл Фостър (4).

Лондончани отговориха с пет гола, три от тях вкара Хьон-мин Сон (16, 63, 66), а по едно прибавиха Кристиан Ромеро (45+2) и Джеймс Мадисън (54). В края Бърнли намали изоставането си чрез Джош Браунхил (90+4), но нямаше шанс за нищо повече в срещата.

Въпреки че Тотнъм загуби голямата си звезда Хари Кейн, с този успех е втори в класирането с 10 точки от 12 възможни. Тимът е в серия от три поредни победи в английския елит.

В следващия кръг от Висшата лига след паузата за национални отбори Тотнъм посреща Шефилд Юнайтед, докато Бърнли гостува на Нотингам Форест в търсене на първата си точка.

В друга среща от кръга Брентфорд и Борнемут завършиха 2:2. Йенсен (7), и Мбуемо (90+3) вкараха първия и последния гол в мача за домакините, а Соланке (30) и Бруукс (77) бяха точни за гостите.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!