Футболният свят беше разтърсен от смъртта на гръцкия национал Джордж Балдок. 31-годишният защитник на Панатинайкос се е удавил в сряда в басейна на дома си в Глифада, южно от Атина. Извиканите екипи на спешна помощ са опитали безуспешно да върнат живота на футболиста, информира гръцката полиция.

На 29 май тази година Балдок се присъедини към Панатинайкос, след като в предишните седем години беше част от Шефилд Юнайтед, с който изигра три сезона във Висшата лига и четири в Чемпиъншип.

От началото на сезона роденият в Англия футболист взе участие в четири срещи на „детелините“, като последният от тях беше нулевото равенство в голямото дерби срещу Олимпиакос в неделя.

Джордж Балдок има 12 мача за националния отбор на Гърция, за който придоби право да играе заради своята баба. Дебютира на 2 юни 2022 г. при победата с 1:0 като гост на Северна Ирландия. Днес представителният тим на южната ни съседка играе срещу Англия на "Уембли" в Лигата на нациите и не е изключено двата тима да отдадат почит на защитника.

Балдок започва кариерата си в Милтън Кийн Донс през 2009 г. и има над 100 мача за клуба. Няколко пъти беше пращан под наем в други клубове – Нортхемптън, Тамуърт, Оксфорд и исландския Вестманея. През 2017 г. става част от Шефилд Юнайтед, с който изиграва 219 мача във всички турнири.