Емполи изненада Рома и го победи с 2:1 на „Стадио Олимпико“ в мач от втория кръг на италианската Серия А. Емануел Гяси даде аванс на гостите в 45-ата минута, а на старта на втората част Лоренцо Коломбо удвои преднината от дузпа. Римляните стигнаха до гол чрез Елдор Шомуродов в 80-ата минута.

Първото чисто положение в двубоя бе на сметката на Емполи. В 10-ата минута Емануел Гяси бе адресът на центриране в наказателното поле на Рома, но ударът му бе неточен.

В 20-ата минута Джакопо Фадзини отправи мощен удар от близко разстояние, но Миле Свилар направи страхотно спасяване и отрази. Последва добавка от страна на Лоренцо Коломбо, който обаче прати топката над напречната греда.

Първата по-сериозна опасност пред вратата на Емполи дойде в 43-ата минута, когато Лоренцо Пелегрини се извиси над всички, за да засече центриране, но Девис Васкес отрази.

Емполи успя да поведе в 45-ата минута, когато Лоренцо Коломбо центрира в наказателното поле на Рома, където Емануел Гяси засече топката в мрежата и даде аванс на своя тим.

Рома стартира по-активно на старта на втората част. В 51-вата минута Лоренцо Пелегрини стреля от границата на наказателното поле на Емполи, но топката рикошира право в напречната греда. Последва добавка от страна на Джанлука Манчини, който пък нацели левия страничен стълб на вратата.

Емполи съумя да удвои преднината си в 61-вата минута, след като Лоренцо Коломбо бе точен от дузпа.

Рома успя да върне един гол в 80-ата минута, когато Томасо Балданци центрира в наказателното поле на гостите, където Елдор Шомуродов засече от близко разстояние топката в мрежат

В четвъртата минута от добавеното време на първото полувреме Рома пропусна златна възможност да изравни, след като Пауло Дибала стреля от границата на наказателното поле, но ударът му рикошира в левия страничен стълб на вратата на Емполи.

До края на двубоя Рома осъществи късен натиск, който обаче не доведе до второ попадение във вратата на гостите, а „джалоросите“ останаха с празни ръце.