Сензационни подробности разказа свидетел за трагедията с футболиста, който почина по време на аматьорски мач в Русия. Стана ясно, че неговото име е Максим Доброволски. Андрей Беляев, един от зрителите на срещата, обясни пред сайта „Спорт 24“, че на стадиона не е имало лекари, въпреки че президентът на Лига Югозапад Дмитрий Смирнов по-рано през деня даде съвсем различна версия.

„Пет минути след началото на мача футболистът падна настрани. След това съдията спря мача. Останалите играчи се опитаха да му окажат първа помощ, тъй като на стадиона нямаше лекари.

Едва след 30 минути пристигна екип на спешна помощ. Поставиха му максимална доза адреналин, но и това не помогна. След това дойде и специална линейка за реанимация и лекарите също се опитаха да помогнат“, обясни Беляев.

Оказа се, че починалият Максим е бил само на 17 години. Това е бил първият му мач за отбора. Той наистина е играл по нередовен начин в срещата, тъй като е щял да бъде картотекиран едва за следващия двубой. По-рано днес Смирнов обясни, че футболистът е участвал под фалшива самоличност и с нередовна картотека.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Играх в мача. Само пет минути след началото стана трагедията. Момчето тичаше и падна. Нямаше контакт с друг играч. Опитахме се да му окажем първа помощ. Помислихме, че става дума за топлинен удар и затова го обляхме с вода.

Обърнахме го настрани. След това състоянието му се влоши и веднага извикахме бърза помощ. На стадиона нямаше дежурна линейка. От една страна това не е нормално, но от друга все пак сме аматьорска лига.

Не знам как е по регламент на първенството. Аз се запознах с Максим преди началото на мача. Доведе го друг от нашите играчи. Нарушихме правилата и го пуснахме, но той така или иначе вече имаше картотека за следващия мач. При нас не се изискват медицински прегледи. Жалко за момчето, млад човек си отиде“, разказа вторият капитан на отбора Василий пред „Чемпионат“.