Бившият руски национал Роман Широков се размина със затвора, след като съдът се произнесе по делото срещу него, заведено заради побой на футболен съдия. Още по-интересното е какво направи бившия защитник, след като научи присъдата си.

През август 39-годишният бивш играч на ЦСКА (Москва), Спартак (Москва) и Зенит нокаутира рефер по време на аматьорски турнир, който му показа червен картон.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

След това пострадалият арбитър Никита Данченков заведе дело, а прокуратурата поиска бившия руски национал да бъде пратен в затвора за период между една и 10 години.

Съдът обаче взе друго решение и осъди Широков на 100 часа общественополезен труд. Освен това трябва да плати 100 000 рубли а Данченков за нанесените физически и морални щети.

Шокиращото е, че след произнасянето на присъдата Роман Широков започна работа в кантората на собствените си адвокати. Той дори им стана шеф, тъй като зае позиция на заместник директор. Бившият футболист ще получава заплата от 50 000 рубли. Така в рамките на две месеца ще може да плати компенсацията на Никита Данченков.