Най-бързият гол в историята на италианската Серия „А“ не е трябвало да бъде зачетен, разкри бившият съдия Лука Марели. Нападателят на Милан Рафаел Леао се разписа срещу Сасуоло в неделя точно 6,76 секунди след първото докосване на топката, но се оказва, че той е пристъпил в противниковата половина още преди първия съдийски сигнал, което е нарушение на правилата. Доказателство са записите от ситуацията, но в този случай няма как ВАР да влезе в употреба и да помогне на рефера. По принцип системата за видеоповторения се използва само при определени случаи, но вкарването на топката в игра с началния сигнал не е сред тях.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

“На теория това попадение не трябваше да бъде признато, но в случая ВАР няма юрисдикция да се намеси”, коментира бившият рефер Лука Марели.

При всеки гол се разглежда дали при атаката за попадението е налице някое от следните нарушения на правилата: топката да е напуснала терена; топката да не е преминала голлинията; да има засада; да има игра с ръка; да има извършено нарушение; да има навлизане в наказателното поле преди изпълнението на дузпа.

Правилата на футбола се определят от Борда на международната футболна асоциация (IFAB), а в случая има пропуски при определяне на условията, при които ВАР работи.  

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"