Халфът на Байерн (Мюнхен) Бастиан Швейнщайгер изненадващо обяви, че Барселона е най-добрия отбор в Европа. Изказването му дойде дни след като неговият клуб постигна безпрецедентен требъл грабвайки титлата и купата в Германия и след спечеления финал за Шампионската лига.

”За мен Барселона остава най-добрият отбор в Европа. В последните 6 години те поддържат изключително високо ниво. Те имат постоянство. Би било неразумно да кажем, че ние сме най-силните само след един спечелен финал”, коментира Швайнщайгер.

"Победата с 4:0 над Барселона? Успяхме с нашата тактика. Използвахме опита си от предишните сезони, за да напредваме. Юп Хайнкес направи от нас истински отбор. Сега сме добри и в нападение, и в защита. Дори и нападателите работеха много съвестно в защита. Това е ключът към успеха. Създаден е отборен дух, което е един от успехите ни през този сезон и от който ще имаме още повече полза занапред. В този мач докоснахме съвършенството”, продължи халфът.

“Много се вълнувам преди новия сезон и предполагам, че ще спечелим няколко трофея. Започваме новия сезон с голямо самочувствие. Отново имаме треньор от световна класа - Пеп Гуардиола и всички чакаме с нетърпение старта на сезона”, завърши Швайнщайгер.