Една от звездите на Байерн Бастиан Швайнщайгер даде ясен сигнал на треньора Юп Хайнкес, че може да разчита на него срещу Базел в 1/8-финален реванш от Шампионската лига. Баварците паднаха при визитата си в Швейцария с 0:1, а ответният сблъсък в Мюнхен е утре вечер от 21:45 часа българско време.

“Горя от желания да играя”, заяви категорично Швайнщайгер на пресконференцията преди мача на “Алианц Арена” утре. След дълго лечение на контузия 27-годишният халф се завърна в игра през уикенда при разгромната домакинска победа над Хофенхайм (7:1), като замени в 61-ата минута Томас Мюлер.

“Ние сме честни един с друг. Когато треньорът реши нещо, то се приема и аз не съм сърдит. Отборът се справи прекрасно в събота срещу Хофенхайм. Важното е тимът да спечели утре и да продължи напред”, допълни немският национал.

Сега Хайнкес трябва да прецени дали да пусне Швайнщайгер титуляр срещу Базел, след като халфът поднови пълноценни тренировки едва преди 5 дни. “Знаете моето мнение за Бастиан и това, че е много важно той да е в отбора, за да дава импулси. Всичко останало ще го разберем утре”, лаконичен бе наставникът на баварците.