Бившият германски национал Бастиан Швайнщайгер даде пресконференция преди последния си мач за „бундестима“. 32-годишният халф и досегашен капитан на „маншафта“ ще изиграе последния си мач за националния отбор в утрешната контрола с Финландия в Мьонхенгладбах. Все още се чака Йоахим Льов да обяви името на новия капитан на Германия, но се очаква това да бъде Мануел Нойер или Джером Боатенг.

“Радвам се, че получих шанс да изиграя прощален мач с националния отбор. Естествено, че моментът е емоционален. Имах невероятни години с екипа на Германия и усещам тежестта на изиграните 120 мача за родината ми. Много съм горд, че играх за треньор като Йоахим Льов. Това е много добър специалист и се радвам, че е начело на Германия. Не знам дали друг национален отбор има толкова добър треньор“, обяви Швайнщайгер.

Халфът коментира и ситуацията си в Манчестър Юнайтед. Съпругът на тенисистката Ана Иванович уточни, че няма личен проблем между него и Жозе Моуриньо. Германецът уточни, че МЛС остава опция за неговото бъдеще.

„Нямам персонален проблем с Жозе Моуриньо. Продължавам да вярвам в своите качества. Мога да помогна на Манчестър Юнайтед, ако ми се даде шанс. Продължавам да мечтая да играя за този клуб. Ще изчакам и ще видя как ще се развият нещата през септември и октомври. Едно нещо е сигурно: няма да спра да играя футбол. В момента трансферният прозорец в МЛС е затворен. Така, че в момента няма как премина в отбор от това първенство. Със сигурност САЩ остана опция за моето бъдеще“, призна 32-годишният германец.