Швеция победи Исландия с 3:2 в предпоследната си контрола преди началото на Евро 2012 в Полша и Украйна от 8 юни до 1 юли. Проверката се игра в Гьотеборг.

Двубоят започна много добре за домакините, след като още във 2-ата минута Себастиан Ларсон центрира в наказателното поле на Исландия, където Златан Ибрахимович засече топката от въздуха и я прати в долния ляв ъгъл на Халдорсон за 1:0. В 14-ата минута шведите удвоиха преднината след пробив и асистенция на Ибрахимович към Ола Тойвонен, който бе точен за 2:0. Исландия върна едно попадение в 27-ата минута, след като Скуласон центрира в наказателното поле, а нападателят на Аякс Колбейн Сигторсон с глава прати топката във вратата на Исаксон за 2:1.

След почивката головото шоу продължи, но едва към края на мача. В 77-ата минута Понтус Верблум подаде към Вилемсон, който засече топката от въздуха и я прати в долния десен ъгъл за 3:1. В третата минута от добавеното време Исландия стигна до втори гол, след като Сигурдсон центрира от корнер и непокритият Йонасон оформи крайното 3:2.

В последната си контрола преди Евро 2012 Швеция ще премери сили със Сърбия на 5 юни (вторник). Скандинавците са в Група „D” на шампионата на Стария континент с отборите на съдомакина Украйна, Англия и Франция.