Швейцария и европейският шампион Италия завършиха 0:0 в мач от група "С" на световните квалификации, в която е и България. "Адзурите" бяха по-активният тим на "Санкт Якоб Парк" в Базел, но не успяха да пречупят "кръстоносците". Въпреки това серията на водения от Роберто Манчини стигна до 36 срещи без поражение, с което бе подобрен световния рекорд. Бразилия между 1993 и 1996 година и Испания между 2007 и 2009 година бяха записали по 35 мача без загуба.

Още в 13-ата минута Чиро Имобиле отправи хубав удар с глава, но топката мина на сантиметри от напречната греда. Секунди по-късно Лоренцо Инсиние стреля от близко разстояние, а вратарят Ян Зомер обаче успя да спаси. Европейските шампиони продължиха да играят силно и пропуски направиха Доменико Берарди и Лоренцо Инсиние. 

Едва в 42-ата минута домакините стигнаха до сериозен удар на Мануел Аканджи от точката за изпълнение на дузпа, но той не успя да намери целта. В добавеното време на първата част Ян Зомер хвана топката след удар на Инсиние.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Скоро след началото на второто полувреме гостите получиха право да изпълнят дузпа. Рикардо Родригес извърши нарушение в наказателното поле и съдията Карлос дел Серо посочи бялата точка, а дузпата бе потвърдена и с ВАР, но Жоржиньо пропусна 11-метровия наказателен удар. Ян Зомер реагира отлично и спаси.

Двата тима имаха по още няколко положения за гол, какъвто обаче не бе реализиран. В 83-ата минута Николо Дзаниоло можеше да се разпише директно от корнер, но Зомер се намеси с вещина за пореден път. В самия край и "часовникарите" можеха да стигнат до успеха при разбъркване в наказателното поле, но Фаснахт не успя да насочи топката с глава към вратата на Донарума.

След равенството Италия заема първо място в групата с 11 точки от пет мача, а Швейцария е на втората позиция със 7 от три срещи. България е на третото място с 5 пункта.