Швейцарски регионален съд нареди на УЕФА да върне Сион в Лига Европа или футболната централа ще бъде глобена с 814 евро (1000 швейцарски франка) за всеки ден, в който отказва да изпълни присъдата.
 
“След като изслуша двете страни, Гражданският съд на Кантон Во още веднъж се произнесе против УЕФА и подкрепи Сион”, обявиха от клуба.
 
Европейската футболна централа ще трябва да плати и съдебни разходи от 21 400 франка и допълнителни 33 000 франка на швейцарския клуб.
 
Сион бе отстранен от участие в Лига Европа на 2 септември, след като бе признат за виновен за използване на нелегитимни играчи по време на мачовете от плейофите на турнира срещу Селтик. Носителят на Купата на Швейцария спечели с общ резултат 3:1.
 
Клубът обяви, че ще води битка срещу своето отстраняване и спечели няколко съдебни дела в швейцарски регионални съдилища. На 13 септември УЕФА отхвърли жалбата на Сион и подкрепи решението си да класира Селтик по служебен път. На 21 септември страните членки на европейската футболна централа подкрепиха решението на управата на федерацията.
 
Както БЛИЦ писа швейцарският Сион проявява интерес към защитника на националния отбор на България и на сръбския шампион Партизан Иван Иванов./БЛИЦ