“Не мога да кажа, че това е най-добрата ни вечер, защото не спечелихме трофей. Но има нощи, които няма как да забравиш. Най-добрият отбор в света дойде тук и ние го победихме. Все пак да не забравяме, че това бе само един мач и има още един”, заяви треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне след 1:0 над Ливърпул в първи осминафинал от Шампионската лига.

„Победите раждат победи. Най-добрият начин да се чувстваш силен е когато побеждаваш. Това бе много важен успех за клуба”, каза още аржентинският специалист.

“Ливърпул имаше своите възможности. Те бяха доста опасни, защото имат добри играчи навсякъде по терена. Ние започнахме да ковем победата още по пътя към стадиона. Видях играчи, които вярват, видях красивата страна на футбола. Публиката и отборът бяха като едно. През осемте години, в които съм тук, не съм виждал феновете да подкрепят така отбора от първата до последната минута. Такова чудо се случи за първи път от моя престой в Атлетико. Беше много емоционално. Думата, която ми идва в момента, е “спокойствие”, завърши Симеоне, който снощи не спираше да ръкомаха и да кара публиката да подкрепя още и още своите любимци.