Треньорът на Интер Симоне Индзаги коментира победата на отбора си с 1:0 над градския съперник Милан в полуфинален реванш от Шампионската лига. Така „нерадзурите“ с общ резултат 3:0 се класираха за първия си финал в турнира от 2010 г. насам. Успехът във вторник вечерна е четвърти пореден за „черно-сините“ над „росонерите“. Подобно нещо не се е случвало в градското дерби на Милано от сезон 1973/74.

"В началото класирането за финала беше просто мечта, но ние не спряхме да вярваме и я постигнахме. Направихме великолепен спринт към финала и в крайна сметка изиграхме две много добри дербита. Мога само да поздравя момчетата", заяви Индзаги.

"Още в началото казах, че ще няма да разпределяме силите си между турнирите и ще играем навсякъде докрай. Просто опитваме да се представим по възможно най-добрия начин. Футболистите ни показаха сила, целеустременост, агресия и концентрация. Тя бяха безупречни. От януари насам изиграхме четири дербита и спечелихме всяко едно от тях. Милан беше шампион на Италия и е качествен отбор", допълни 47-годишният специалист.

Запитан кой иска за съперник на финала - Манчестър Сити или Реал (Мадрид), Симоне Индзаги не даде конкретни предпочитания. Двата отбора играят по-късно днес в Англия, след като мачът в Испания завърши наравно 1:1.

"Нямам предпочитания за съперник. Ще гледам с интерес мача между Манчестър Сити и Реал (Мадрид) И срещу двата отбора ще бъдем аутсайдери в началото, но във футбола всичко е възможно. През миналата година загубихме два пъти от Реал, но играхме добре. За Сити не мога да ви кажа нищо, което вече не знаете. Ще играем с този, който излезе на терена срещу нас", категоричен е треньорът на Интер.

"В сряда футболистите ни ще почиват, защото не са имали ден за разпускане от 1 април насам. Заслужават го напълно. Ще се съберем отново в четвъртък, тъй като трябва да се подготвяме за предстоящия мач срещу новия шампион Наполи", завърши Индзаги.