Английската футболна легенда Гари Линекер разкри, че синът му Хари е станал жертва на нападение по време на мача от първия кръг от квалификациите за Мондиал 2022 в Африка между Сиера Леоне и Либерия.

Срещата е играна на 8 септември във Фритаун (столицата на Сиера Леоне) и завършила с победа от 1:0 за домакините. Тимът от Сиера Леоне се нуждаел от още един гол, за да се класира за следващия кръг от квалификациите, но капитанът Умару Бангура пропуснал дузпа в добавените минути на второто полувреме.

Така за следващата фаза продължава Либерия, която спечелила първия мач с 3:1. Недоволни от крайния резултат, феновете на домакините нахлули на терена и започнали да безчинстват.

„Моят син Хари беше в Сиера Леоне, за да направи репортаж. Снимали са в съблекалните, както и феновете. Заради този филм обаче едва не загуби живота си в ужасяващ инцидент. След мача започнали безредици, хората хвърляли камъни. Хари е бил заедно с оператор и монтажист, но когато всичко започнало, той се оказал далеч от тях и опитал да се скрие в тунела“, разказа Линекер пред „Дейли Мирър“.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Именно там е настигнат от 56-60 фенове. Те са го съблекли, взели са му телефона и всички вещи от джобовете. Синът ми много се е уплашил, тъй като в ръцете на един от нападателите е видял да проблясва нож. За щастие в тунела се появил полицай с щит, зад който е успял да се скрие. Този човек е спасил живота на сина ми и го е отвел на безопасно място. Сега с Хари всичко е наред и той си е у дома“, допълва бившият нападател на Лестър, Евертън, Тотнъм и Барселона.

Гари Линекер е голмайстор на Мондиал`86, след като на световното първенство в Мексико вкарва шест гола. Четири години по-късно помага на Англия да се класира на четвърто място на шампионата в Италия. Като цяло за „трите лъва“ той има 80 изиграни мача, в които е реализирал 48 попадения.