Швейцарският Сион продължава битката си с УЕФА заради изваждането си от Лига Европа. Клубът обяви, че е предявил иск за компенсация в размер на повече от 4 милиона евро.
 
Ръководството на Сион заплаши, че ще заведе дело срещу европейската футболна централа, която игнорира решението на швейцарски съд клубът да бъде върнат в турнира.
 
“Днес изпратихме на УЕФА първото си искане за плащане. То е за над 4 милиона евро и е адресирано лично до Мишел Платини. Европейската футболна централа си мисли, че ръководи света. Законът на джунглата не може да управлява футбола”, заяви говорителят на Сион.
 
“Случилото се вчера е пример за злоупотреба с власт. Швейцарският съд няма да остави случаят така, тъй като задължи УЕФА да върне Сион незабавно в груповата фаза. В момента европейската футболна централа нарушава швейцарското законодателство, а това означаве, че може да бъде задействана съдебна процедура.”
 
“Няма да пътуваме до Мадрид, както бе планирано. Играчите и треньорите са разочаровани. Продължаваме да вярваме, че може да бъдем върнати в груповата фаза на Лига Европа на по-късен етап. Очакваме да получим парична компенсация. Обжалването ни пред Спортния арбитражен съд ще бъде внесено най-вероятно тази седмица, след като получим писменото решение на УЕФА” , допълни пресаташето на носителя на Купата на Швейцария.
 
“Това, което УЕФА направи е игнориране на държавното законодателство и институциите на страната, в която е настанена. С нарушаване на заповедта на съдията, тези хора утежниха положението си. За тези господа неприятностите тепърва започват”, заяви президентът на Сион Кристиан Константин пред в. “Льо Матен”./БЛИЦ