Барселона загуби битката за 14-годишния марокански суперталант Брахим Абделкадер Диас, който да премине от школата на Малага в тази на Манчестър Сити.

Каталунците предложили още преди година 3 милиона евро трансферна сума за момчето. С него лично са се срещнали суперзвездата Лионел Меси, Андрес Иниеста и Шави, за да го убедят да заиграе в популярната школа на Барса „Ла Масия”.

Според „Дейли Мейл” обаче Брахим Абделкадер Диас ще продължи да развива футболните си умения в школата на Манчестър Сити. „Гражданите” пък ще платят до 3 милиона евро на Малага в зависимост от развитието на момчето. Самият Лионел Меси е пристигнал в „Ла Масия” на 12-годишна възраст през 2000 година.

Решаваща роля за трансфера на мароканския суперталант са изиграли Чики Бегиристайн и мениджърът на Сити Мануел Пелегрини. И двамата имат добри контакти в Испания и по-специално с Малага, където чилиецът Пелегрини бе треньор до лятото. Бегиристайн пък бе спортен директор на Барселона от 2003 до 2010 година. В сделката за Диас е бил замесен и Пере Гуардиола, брат на треньора на Байерн Хосеп Гуардиола.

Взаимоотношенията между Манчестър Сити и Малага са добри, а Пелегрини е наблюдавал пряко развитието на Брахим Абделкадер Диас в последните години.

В плановете на Барселона влизаше марокамецът да бъде включен в първия състав, след като навърши 16 години. Подобни планове имат и „гражданите”.