Манчестър Сити и Челси излизат от 19:15 часа тази вечер в двубой от петия кръг на ФА къп. Преди дни "сините" от Лондон победиха "гражданите" с 1:0 за шампионат, а сега играчите на Мануел Пелегрини ще трябва да търсят реванш.
 
За това, че Сити е фаворит говори историята на сблъсъците им в Манчестър - 32 победи за домакините, 20 за гостите и 16 равенства.
 
Проблем за двата тима може да се окажат контузените състезатели - 5:2 в полза за "гражданите". Пелегрини няма да може да разчита на Настасич, Фернандиньо, Гарсия, Агуеро и Насри, докато извън сметките на Моуриньо са Ван Гинкел и Кейхил.
 
Според специалистите на Острова Сити няма да излезе с най-доброто на "Етихад" тази вечер, тъй като "гражданите" щя трябва да посрещат Барселона в елиминация за Шампионската лига след три дни (вторник, 18.02.), докато Челси гостува на Турския Галатасарай на 26 февруари.
 
Интересна ще бъде и битката на треньорите Жозе Моуриньо - Мануел Пелегрини, които са се срещали 9 пъти при престоя си в тимове от Примера дивисион. Специалния води с категоричните 7 успеха и само една загуба в битките с чилиеца.
 
МАНЧЕСТЪР СИТИ - ЧЕЛСИ
19:15 часа, стадион "Етихад,
пряко по 
Рефер: Фил Даут
 
Вероятни състави:
mancity.jpgМанчестър Сити: Харт, Ричардс, Компани, Лескът, Коларов, Туре, Милнър, Навас, Силва, Негредо и Джеко

 
челси_1.jpgЧелси: Чех, Коул, Давид Луис, Тери, Иванович, Рамирес, Оби Микел, Азар, Оскар, Шюрле, Торес.