Манчестър Сити победи с 4:0 като гост Нюкасъл и уверено води във Висшата лига с актив от 44 точки. Това беше и осма поредна победа на тима в първенството. Това беше и 34-ата победа на момчетата на Гуардиола за календарната 2021 година.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Още в 5-ата минута "гражданите" откриха резултата. Жоао Кансело пусна отличен пас към Рубен Диаш, който матира вратаря на домакините с глава. Асистентът на първия гол в двубоя Жоао Кансело съумя да удвои аванса на тима си с фамозен удар в 27-ата минута.

В края на първата част Жезус получи пас от Де Бройне, но ударът му мина встрани от вратата.

През втората част "гражданите" вкараха и трети гол. Рияд Марез получи подаване от Зинченко и не се затрудни да реализира, а попадението беше потвърдено и със системата ВАР. Вратарят на домакините Мартин Дубравка правеше всичко възможно да не допусне повече голове, но не съумя да го стори.

Рахийм Стърлинг пое отлично подаване в наказателното поле на домакините, след като Жезус се разходи между бранителите и така се стигна до 4:0. След това поражение Нюкасъл е на 19-ото място с едва 10 точки.

В друг мач от кръга Челси не успя да победи като гост Уулвърхемптън, завършвайки 0:0. Така разликата между лондончани и лидера Сити вече е 6 точки. Челси има 38, а след това равенство "вълците" са на 8-ото място с 25.