Манчестър Сити приема ПСЖ в полуфинален реванш от Шампионската лига тази вечер. „Гражданите“ спечелиха първата среща в Париж с 2:1, но това в никакъв случай не означава, че имат огромно предимство за класиране на финала. Във футбола винаги са ставали чудеса, а и френският тим ще бъде със звездата си Килиан Мбапе. Допреди няколко дни имаше съмнения относно участието му,  но в крайна сметка нападателят е готов за реванша, макар и ненапълно оздравял.

 1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

В Сити не бива да се успокояват и заради друго. Под ръководството на Хосеп Гуардиола отборът два пъти е отпадал от френски отбори. Най-напред това се случи през 2017 година на осминафиналите срещу Монако. „Гражданите“ биха с 5:3 у дома в първия мач, но след 1:3 на реванша и по-малко голове на чужд терен отпадна. Тогава прохождащият в големия футбол Мбапе се разписа и в двата двубоя.

Миналата година пък Сити се катурна на четвъртфиналите срещу Лион след 1:3 на неутрален терен в Лисабон.

Гуардиола е без проблеми с контузени и санкционирани футболисти, а треньорът на ПСЖ Почетино няма да може да разчита на наказания Идриса Гей, който е един от основните му играчи. Халфът получи червен картон на първия мач в Париж.

Статистиката сочи, че само 7% от отборите, загубили с 1:2 вкъщи първата среща, продължават напред. В ПСЖ обаче цари оптимизъм и надежда, че голямата изненада може да бъде поднесена.  

МАНЧЕСТЪР СИТИ – ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН
полуфинален реванш ШЛ, 2:1 в първия мач
Днес от 22:00 часа по MAX Sport 3
Манчестър, „Етихад“
Съдия: Бьорн Кайперс (Нидерландия)

Вероятни състави:


МАНЧЕСТЪР СИТИ:
Едерсон, Уокър, Стоунс, Диаш, Кансело, Родри, Гюндоган, Марез, Б. Силва, Фодън, Де Бройне



ПСЖ:
Навас, Флоренци, Кимпембе, Маркиньос, Диало, Данило Паредес, Верати, Ди Мария, Неймар, Мбапе



Баланс: 4 мача, 2 победи за Ман Сити, 2  равенства, г.р. 5:3

*Манчестър Сити срещу френски отбори: 11 мача, 5 победи, 3 равенства, 3 загуби, г.р. 21:16
*ПСЖ срещу англичани: 24 мача, 7 победи, 8 равенства, 9 загуби, г.р. 31:33