Скандал избухна в лагера на “скуадра адзура”. Разпали го ръководството на Ювентус. “Старата госпожа” отзова своя защитник Джорджо Киелини в навечерието на европейската квалификация срещу Норвегия от нашата група „Н”. Двубоят е на 9 септември. Тимът на Италия е в една квалификационна група с България по пътя към Евро 2016 във Франция.

Централният защитник отпадна за сблъсъка с “викингите” заради контузия и щабът на селекционера Антонио Конте пожела Киелини да остане в лагера. Днес от Ювентус обаче изненадващо промениха своето становище и призова футболиста да се върне обратно в Торино.  Мениджърът на националния отбор Габриеле Орали побърза да заяви, че федерацията и самият Киелини са „разочаровани” от решението на клуба.

“Може ли този внезапен завой да се разглежда като подигравка на Юве към Конте? Имате право да го тълкувате както намерите за добре”, каза Орали. Това изявление веднага предизвика отговор от Торино. От там обявиха, че желаят да препотвърдят ангажимента да си сътрудничат с Италианската федерация, както е било досега или вече повече от век.

“Изявлението, разпространено за играча снощи, и намекващите коментари на мениджъра Габриеле Орали, не променят тази ориентация. Ние не може да влезем в открито противоречие със здравия разум, нито с нуждите за възстановяване на контузения играч, който не може да бъде използван в квалификационния мач в Норвегия, в такъв заключителен момент, когато националният отбор трябва да бъде заедно”, гласи част от изявлението на Юве, публикувано в официалният сайт на клуба.