Пред сериозен проблем с британското законодателство може да се сблъска българин. Причината за това са скандални заплахи за убийство към популярен футболист и неговото семейство.

За това стана ясно, след като датският играч на лондонския Кристъл Палас Йоаким Андерсен обяви в „Инстаграм“, че е получил заплахи за живота си. Това е станало след мача на „орлите“ с Ливърпул (1:1), в който 26-годишният защитник изработи червен картон за новата звезда на „червените“ Дарвин Нунес.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Андерсен обяви, че е получил почти 400 заплашителни съобщения за живота си, като публикува снимки на част от тях – тези с най-притеснително съдържание.

Прави впечатление, че някои от тях са написани от профил в „Инстаграм“ с името Антонио Кирилов, изписано на кирилица. Това подсказва, че по всяка вероятност става дума за българин. Въпросният човек е заплашил Андерсен с думите: „Майната ти“, „Ще те убия“, „Теб и семейството ти“, „Ще умреш“ и др.

Профил на Антонио Кирилов със същата снимка до вчера е имало и във „Фейсбук“, но в течение на деня той е бил закрит. В „Инстаграм“ също вече не може да се открие страницата на българина.

Датският национал призовава „Инстаграм“ да реагира относно езика на омраза, разпространяван в социалната мрежа. От Кристъл Палас обявиха, че вече са сезирали британската полиция за случая и е започнато разследване.