Сериозен скандал е на път да разтърси африканския футбол. Камеруски национал беше уволнен от египетския Ал Итихад заради положителна проба за СПИН.

21-годишният нападател Самуел Нленд, който има шест мача за националния отбор на Камерун, премина от Унион Дуала в Ал Итихад преди месец. Сега обаче договорът му беше прекратен.

Оказва, че при медицинския преглед на футболиста е направен кръвен тест, който е показал, че той е носител на вируса ХИВ. Египетският портал „Кинг Фут“ дори публикува документа за положителната проба.

„Нленд е добър футболист. Резултатите от медицинския преглед обаче ни принуждават да прекратим договора му“, призна спортният директор на Ал Итихад Асем Сика.

Самуел Нленд обаче твърди, че е здрав и египетският клуб е подправил резултата от медицинския тест, за да спести пари. Камерунецът е решен да се обърне към ФИФА за защита на правата си. Заради проваления трансфер към световната футболна централа ще се обърне и Унион Дуала.

„Ще дадем египетския клуб на ФИФА заради неправилното прекратяване на договора. Самуел Нленд е преминал прегледите и е бил одобрен. Трансферът е осъществен“, обяви президентът на Унион Дуала Франк Хапи.