Осем футболисти на Мексико бяха наказани за по шест месеца заради нарушаване на спортния режим. От футболната федерация не пожелаха да разкрият точната причина, но според медиите в страната играчите са си устроили парти с непознати жени по време на подготвителен лагер в Еквадор.

Наказаните футболисти с лишаване от състезателни права за тима на "ацтеките" са: Исраел Хименес, Нестор Видрио, Джонатан дос Сантос, Марко Фабиан, Хорхе Ернандес, Хавиер Кортес, Давид Кабрера и Нестор Калдерон.

Първоначално тези играчи бяха включени в състава на Мексико, който ще участва на Копа Америка през юли. Нападателят Хавиер Ернандес-Чичарито от Манчестър Юнайтед пък ще получи почивка по време на престижния турнир, който ще се проведе от 1 до 24 юли в Аржентина.

"Няма да давам подробности около този случай, но футболистите си признаха всичко", заяви директорът на националния отбор на Мексико Ектор Гонсалес.

Така носителят на "Голд къп" ще изпрати на Копа Америка състав от играчи под 22 години, плюс петима по-опитни състезатели.

Подобен инцидент с мексиканския национален отбор имаше и през септември 2010 година. Тогава Ефраин Хуарес (Селтик, Шотландия) и Карлос Вела (Арсенал, Англия) бяха между участниците в неофициалното парти с неидентифицирани жени.

Както е известно, преди дни пък петима национали на Мексико бяха заловени със забранени стимуланти в кръвта, но по-късно бяха оневинени, след като втората допинг проба, за разлика от първата, излезе отрицателна.