Англичанинът Сам Алардайс е новият мениджър на Уест Бромич Албион, съобщиха от елитния клуб. Той смени Славен Билич, който беше уволнен въпреки равенството 1:1 като гост на Манчестър Сити.

Любопитното е, че през 2015 година хърватинът смени Алардайс на мениджърския пост в Уест Хям. Ето че сега се случва обратното – Големия Сам сяда на мястото на Билич в УБА.

Договорът на Алардайс с „дроздовете“ е за 18 месеца. В контракта има освобождаващата клауза, която може да бъде активирана още след края на сезона, в случай че отборът изпадне от Висшата лига.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Дебютът на 66-годишния специалист ще бъде в неделя срещу Астън Вила.

Алардайс за последно водеше Евертън през 2018 година, а преди това е бил начело на Болтън, Нюкасъл, Блекбърн, Уест Хям, Съндърланд, Кристъл Палас и други.

Големия Сам е известен с възможността да спасява отборите от изпадане, след като го е правил неведнъж.

През 2016 година той се прочу, след като изкара само 67 дни начело на Англия. Първоначално договорът му беше за две години.

Алардайс пое „трите лъва“ на 22 юли, а на 4 септември в единствения му мач начело на английските национали те победиха Словакия с 1:0 в световна квалификация. Само дни по-късно – на 27 септември, Големия Сам подаде оставка след огромен скандал.

Селекционерът на Англия бе уличен в корупция в разследване на британското издание "Дейли Телеграф". Журналисти от вестника, представили се за азиатски бизнесмени, проведоха преговори с Алардайс. Треньорът се съгласил да използва своите връзки, за да помогне на "бизнесмените" и те да получават процент от трансферни сделки на английските клубове. За услугите си Алардайс поискал сумата от 400 000 паунда.

Треньорът също разкрил вратички, с които да се заобиколят правилата на Английската футболна асоциация (ФА), според които трети страни нямат право да държат трансферни права на футболисти.

Сътрудниците на "Дейли Телеграф" предоставиха всички данни от разработката с писмо до ФА. След последвалото разследване Алардайс беше изритан. Така той стана селекционерът с постоянен договор, водил най-кратко английския национален отбор след Втората световна война.