ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Президентът на Испанския футболен съюз Луис Рубиалес обяви категоричната си позиция по скандала, който се разрази след неговата целувка по устните на националката Дженифър Ермосо след успеха с 1:0 над Англия на финала на световното първенство. Жестът му беше счетен за сексуално посегателство и предизвика огромна обществена реакция.

„Няма да подам оставка“, заяви 46-годишният Рубиалес след днешното извънредно събрание на футболната федерация, където се дискутираше единствено скандалната ситуация.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+)

„Това беше като целувка, каквато разменям с моите дъщери. Не знаех, че съм демонстрирал доминантна позиция спрямо футболистката. Всички добре разбират, дори и медиите, че фалшивият феминизъм е бич. Целувката беше в момент на емоция. С отбора изживяхме прекрасен момент. Даже след края на мача Джени ме хвана през кръста и ме повдигна. Щяхме да паднем. Когато ме пусна, отново се прегърнахме. Казах ѝ, че никога няма да забрави пропусната дузпа на финала срещу Англия, но да помни, че заради нея спечелихме световната титла. Целувката беше по взаимно разбирателство“, заяви Рубиалес на пресконференцията.

„Определиха целувката като унизителна, сексуално посегателство, като нападение. Господи, какво да кажат жените, които са били жертви на истинско сексуално посегателство. Ще се защитавам срещу хората, които ме нападат и искат публичната ми екзекуция. Ще предприема всички необходими мерки“, допълни шефът на испанската футболна федерация.

„Дъщерите ми са научили важен урок – да разграничават лъжата от истината. Моите дъщери са истински феминистки, а не като фалшивите, които изпълзяха през последните дни. Беше извършен опит за моето социално убийство. Появиха се десетки дела, доноси и искания за моята оставка. Но това е в нашия испански манталитет. Не може да се зарадваме, че станахме световни шампиони, което е велико, а търсим скандалите. Няма да подам оставка! Вече се извиних за несъзнателния жест. Винаги съм казвал, че целувката е акт на взаимно съгласие. В този контекст поднесох извиненията си. Сигурно ще измислят закон, по който да ме принудят да подам оставка. Ако някой иска да извърши подобно зверство, ще се защитавам“, завърши Рубиалес.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!