ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Победата на Реал (Мадрид) с 1:0 като гост на РазенБалшпорт (Лайпциг) в първи мач от осминафиналите на Шампионската лига продължава да предизвиква полемики сред специалистите, феновете и самите играчи.

Мнозина се изказаха в подкрепа на босненсия съдия Ирфан Пелто, който във втората минута отмени гол на Бенямин Шешко за „червените бикове“. Според неговото решение, консултирано с ВАР, Бенямин Хенрикс със заставането си в наказателното поле пречи на вратаря Андрий Лунин. Други обаче считат, че 39-годишният рефер е сбъркал.

„За мен голът трябваше да се зачете, тъй като Хенрикс не влияе върху погледа на вратаря върху ситуацията. Съмнявам се, че съдията е имал главната роля при взимането не решението. За мен отговорникът за ВАР е носи вина за решението“, заяви бившият германски футболен рефер Торстен Кинхьофер, който е консултант на в. „Билд“.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

„Отлично решение. Голът беше правилно отменен. Играчът на Лайпциг избута вратаря на Реал (Мадрид) и това е ключът в ситуацията. Има контакт и му пречи. Не знам дали Лунин щеше да играе с топката, ако не му беше попречено, така че решението е страхотно“, твърди бившият италиански рефер Грациано Чезари.

Отношение по въпроса взе и германският халф на Реал (Мадрид) Тони Кроос. Според него попадението на Шешко е трябвало да бъде зачетено.

„Според мен реферът свири засада, тъй като беше объркан. За мен вратарят нямаше шанс да стигне до топката. Голът трябваше да бъде зачетен. Не мога да открия аргументи в подкрепа на решението на съдията“, заяви Кроос след края на мача.

 

В социалните мрежи се твърди, че това е второ скандално съдийско решение за отменен гол срещу Реал (Мадрид) заради засада в Шампионската лига. Преди това напълно неразбираемо за феновете не е зачетено попадение за женския тим на Челси срещу „белия балет“ в дамския турнир на ШЛ.