Бившият вратар на Лудогорец Хорхе Броун имаше удоволствието да работи под ръководството на Диего Марадона в Химнасия Ла Плата. Стражът, който тъгува по загубата на легендарния си сънародник, разказа, че именно той го събудил навръх 60-ия му рожден ден на 30 октомври.

"Това е нещо, което никога няма да забравя. Хвърлих се в леглото на Марадона и го събудих. Той ме попита колко е часът, а аз му казах, че всички го чакаме. Три минути по-късно той вече беше в банята и се приготвяше, защото ни предстоеше мач с Патронато и трябваше да тръгваме", разказа Броун.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

34-годишният страж си спомни и как е повозил Марадона на голф количка, а след това Дон Диего е качил снимки от обиколката в социалните мрежи. "Дори когато не беше с нас, Диего знаеше всичко, което се случва в отбора. Той решаваше как да играем. Беше много интелигентен и харизматичен. Привличаше хората като с магнит. Само присъствието му беше достатъчно, за да ни мотивира. Всеки, който е стоял до него дори за една снимка, е усетил аурата му", продължи Броун. 

"Сега съм много тъжен, не очаквах тази лоша новина. Много ме боли", призна аржентинският вратар.

Напуснал Лудогорец заради Марадона: Чакахме го да се върне скоро, звучеше страхотно след операцията

Тази нощ Броун излезе на терена със специална прическа в памет на Марадона в мача срещу Велес Сарсфийлд. Двубоят беше от турнира за Купата на професионалната лига, която бе преименувана на "Купа Диего Армандо Марадона“. Всички футболисти се появиха на терена с фланелки на националния отбор на Аржентина и номер 10, носен от Дон Диего. Броун и съотборниците му спечелиха с 1:0.
 

Кадри от снощния мач на Химнасия Ла Плата: