Съкрушени от мъка фенове на Нант организираха нощно бдение в центъра на града заради бившия нападател на тима Емилиано Сала, който беше на борда на изчезналия самолет на път за Кардиф.

Аржентинецът беше трансфериран от „канарчетата“ в уелския клуб от Висшата лига в събота. Стотици привърженици на френския тим се събраха в централната част на града и организираха своеобразен олтар, пред който поднасяха цветя и палеха свещи.

Тази сутрин издирването на нападателя беше подновено, след като снощи след залез слънце спасителните екипи прекратиха операцията. В намерените през деня останки в морето не беше открит живот. Според спасителите изключително нищожни и дори невъзможни са шансовете Емилиано Сала и пилотът да бъдат намерени живи.

Самолетът със Сала изчезна от радарите на авиодиспечерите в понеделник вечерта, само час след излитането си от Нант. Свидетели твърдят, че едномоторният Piper PA-46 Malibu е направил 3-4 неуспешни опити да се вдигне във въздуха преди успешноо да се отлепи от пистата в 7:15 часа вечерта.