Франческо Тоти напусна обиден Рома след 30 години в клуба. Легендата на "вълците" свика пресконференция, на която съобщи, че сдава поста на директор. Той си тръгва от "Олимпико", където беше от 1989 година.

Бившият капитан на "вълците" нападна ръководството в лицето на президента Джеймс Палота и го обвини за случилото се. Тоти направи разкрития какви ги вършат шефовете на Рома, като дори каза, че искали да изгонят всички римляни от клуба.

"Мислих много и задълбочено. Нека да кажем, че не е моя вината за това решение. Не знам какво друго да ви кажа", започна Тоти на специална пресконференция. 

"Шефовете знаеха за плановете ми в този клуб, с какво исках да помогна в работата, но те така и не ме искаха. Изключиха ме от взимането на всяко едно решение", разказа легендата на Рома.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Припомняме, че преди два сезона ръководството на клуба го принуди да се откаже от футбола, независимо че той искаше още да играе. На по-късен етап Тоти стана директор, но, както се вижда, това е било само за пред обществеността.

"Сега поемам по друг път. В момента собственикът на друг клуб иска да ми се довери, а аз винаги ще съм готов да се завърна тук. Всички знаят, че хората от ръководството ме принудиха да спра като футболист. А имах 6-годишен договор като директор. В началото започнах тихо, осъзнавайки, че това е напълно различна сфера от досегашното ми поприще на терена", коментира Тоти. 

"Направиха се много обещания, но те никога не бяха изпълнени. Главната цел на определени личности беше да изгонят от Рома всички римляни. Откакто американците дойдоха, се стараеха по всякакъв начин да ни избутат настрана. Това искаха и в крайна сметка го постигнаха", продължи разочарованият Тоти. 

Думите на бившия №10 се отнасят и за напускането на друга легенда - Даниеле де Роси, който след края на сезона замина за САЩ. "В моите очи Рома е най-важния клуб в света. Тъжно ми е да гледам клуба по този начин, дразня се. Като романист това ме подлудява. Казваме си “чао”, а не “сбогом”, добави легендата на Рома.

"Ако някога се завърна в Рома, то трябва да е при друг собственик. Сега ми е много по-тежко от отказването от футбола. Да напусна клуба е като да умра. Мисля, че щях да се чувствам по-добре, ако бях починал.”